Ohjeet ja vinkit opettajalle ja vanhemmille

Kyllä, opettajat ja vanhemmat saavat olla mukana tässä lasten ja nuorten projektissa. Ilman kannustavia aikuisia, laadukkaita materiaaleja ja joustavia tiloja on nuorten hankala innostua ja heittäytyä kokeilemaan, testaamaan ja tekemään käsitöitä ja taidetta. Tukekaa kasvavia  he tekevät tulevaisuutemme.

Hyvä muotoilu lähtee tarpeesta, huomiosta tai ideasta. Siitä seuraa paljon ajatuksia, suunnitelmia, protoja tai sitten ei. Joskus ensimmäinen idea on se ainoa ja sillä hyvä. Ideointiin ja ideoiden paranteluun on monia kikkoja.

Sivun alalaidasta löytyy linkkejä muotoilun opetusmateriaaleihin ja Suunnitellaan yhdessä sivulla on viikoittain uusia suunnittelutehtäviä. 

Opettajat,

olisi mahtavaa, jos kilpailuun osallistuminen mahtuisi kevään opetuksiin. Kilpaluun lämmittelyä voi ottaa tunneilla, muun opetuksen lomassa ja kilpailutöiden suunnittelulle voi pitää ihan oman kerran tai jopa leirin. 

Hyvä muotoilu on usein ryhmätyötä ja tähän kilpailuun voi osallistua myös käsityökoulukaverin tai vaikka koko ryhmän kanssa. 

Vanhempia kannattaa tiedottaa kilpailusta, että hekin saavat mahdollisuuden innostua ja voivat tukea oppilasta

Vanhemmat,

hienoa jos lapsesi on kiinnostunut kilpailusta. Anna lapselle tilaa olla luova, tue hänen touhujaan ja kannusta kokeilemaan ja tekemään.

Kilpailun tuomareina toimivat ammattilaiset, jotka arvostavat lapsen omaa tekemistä ja se saa näkyä kilpailutöissä. Taidon ja tekniikan oppinen vie aikaa, älä huolestu jos lapsesi työ ei näytä kaupasta ostetulta. Me arvostamme juuri sitä eniten.