Kilpailusäännöt

TAITOJA TULEVAISUUTEEN – Taito käsityö- ja muotoilukoulut 30 vuotta, muotoilukilpailu lapsille ja nuorille.

Kilpailuaika on 24.1.30.6.2020.

Taito käsityö- ja muotoilukoulujen juhlavuoden kunniaksi järjestettävä valtakunnallinen muotoilukilpailu haluaa nostaa lasten ja nuorten käsityöharrastuneisuutta ja käsityön osaamista esiin. Kilpailu on tarkoitettu kaikille käsityön taiteen perusopetuksessa oleville lapsille ja nuorille.

Kilpailun teemana on Valon tuoja. Teeman aiheen voi ajatella  kirjaimellisesti asiana, joka valaisee mutta sen voi myös tulkita abstraktimmin esimerkiksi: Asiaksi, joka valaisee ankean päivän, tuo valaistuneen olon, sytyttää idealampun, kirkastaa mielen, saa silmät loistamaan tai saa näkemään selvemmin tulevaisuuteen.

Toivomme, että muotoilukilpailu kannustaa mahdollisimman monia kekseliääseen ideointiin, uteliaaseen kokeiluun ja oivaltavaan toteutukseen, taitoa unohtamatta.

Osallistu kilpailuun lähettämällä valmiista kilpailutyöstä esittely pdf-muodossa. Liitä esittelyyn lyhyt teksti, jossa ilmenee työn idea, koko, käytetyt materiaalit ja tekniikka. Esittelyssä tulee olla kuva valmiista työstä ja sen tärkeimmistä yksityiskohdista. 

Kilpailuun lähetettävässä esittelyssä voi kertoa myös mistä kilpailutyö sai idean, kuinka se suunniteltiin ja valmistettiin ja kuinka se onnistui. Kuvia voi olla myös tekovaiheista mutta tuomarit arvostelevat vain valmiin työn. Prosessin kuvaus kertoo paljon työn taustoista.

Valmiiden kilpailutöiden tulisi olla kuljetettavissa näyttelyyn Tampere-talon Talvipuutarhaan. Näyttelyyn tulevien kilpailutöiden kuljetuksista sovitaan tapauskohtaisesti.

 

Kilpailuaikataulu

Kilpailuaika on 24.1.30.6.2020. Voittajat palkitaan 3.10.2020 Tampere-talossa.

Kilpailutyökuvat ja töiden esittely tulee jättää 30.6.2020 mennessä. Työt arvioidaan kuvien ja tekstin perusteella elokuun aikana arvosteluraadin toimesta. Kilpailijoille tiedotetaan voittajista syyskuun aikana.

Jokaisesta ikäsarjasta palkitaan kolme parasta työtä. Palkitut työt kutsutaan juhlanäyttelyyn Tampere-taloon. Voittajat julkistetaan ja palkitaan näyttelyn avajaisissa 3.10.2020.

Arviointikriteerit

Kilpailuraadissa toimii muotoilun ammattilaiset.  Raati arvostaa lapsen omaa tekemistä ja se saa näkyä kilpailutöissä.  Arviointi suhteutetaan teokset tekijän ikään nähden. Kilpailuraatiin kuuluu käsityön ja muotoilun asiantuntijoita. 

 Teeman mukaisuus

Kilpailutyössä arvostetaan kekseliäisyyttä, oivaltavuutta ja omakohtaista lähestymistapaa teemaan. 

Vastuullisuus

Kilpailutyön toivotaan olevan vastuullisesti suunniteltu ja toteutettu niin, että siinä on otettu huomioon esimerkiksi teoksen elinkaari, materiaalin järkevä käyttö tai kiertotalouden ajatus.

Taito

Teoksessa tulee olla näkyvissä tekijän oma tekemisen jälki ja käsityötaito. Taito voi näkyä paitsi valmiin teoksen kokonaisuudessa niin myös suunnittelussa ja yksityiskohdissa.

 

Osallistu kilpailuun!

 

Palkinnot

Kilpailussa palkitaan kolme parasta työtä jokaisesta ikäsarjasta. 

79-vuotiaat:

  • 1. 300€ ja tuotepaketti
  • 2. 30€ ja tuotepaketti
  • 3. tuotepaketti

1013-vuotiaat:

  • 1. 300€ ja tuotepaketti
  • 2. 30€ ja tuotepaketti
  • 3. tuotepaketti

1418-vuotiaat:

  • 1. 300€ ja tuotepaketti
  • 2. 30€ ja tuotepaketti
  • 3. tuotepaketti

Materiaalin käyttöoikeus

Kilpailun järjestäjillä on oikeus korvauksetta käyttää kilpailuun osallistuneita töitä ja suunnitelmia kilpailusta kertovissa julkaisuissa, painetuissa ja sähköisessä tiedottamisessa ja markkinoinnissa.